För 4 personer, 25 minuter
600 g rödspättfiléer
3–4 msk vetemjöl
1 stort ägg
1 1/2 dl veteströbröd
salt och peppar
smör och rapsolja
Till räkmajonnäsen:
2 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
150 g skalade räkor
1/2 dl finhackad dill
1 tsk vitvinsvinäger
Att äta till:
kokt potatis
citron
blandad sallad
några extra oskalade räkor
Gör så här:
1. Blanda majonnäs och crème fraiche i en skål. Tillsätt grovt hackade räkor, dill och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
2. Vänd fiskfiléerna i tur och ordning i vetemjöl, uppvispat ägg och ströbröd. Salta och peppra. Stek i lika delar smör och rapsolja. Beräkna stektiden till en dryg minut per sida.
3. Lägg upp fisken och garnera med citron, grönsaker och några oskalade räkor.