Rödspätta med räkmajonnäs

Rödspättan är en utmärkt matfisk. Ha en ganska het panna när du steker den – då torkar inte fisken ut och får ett tunt och frasigt skal.

Nu har rödspättan åter blivit "grön" och kan njutas med räkmajonnäs och kokt potatis.

Nu har rödspättan åter blivit "grön" och kan njutas med räkmajonnäs och kokt potatis.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-09-11 09:52
Nu har rödspättan åter blivit "grön" och kan njutas med räkmajonnäs och kokt potatis.
Nu har rödspättan åter blivit "grön" och kan njutas med räkmajonnäs och kokt potatis.

För 4 personer, 25 minuter

600 g rödspättfiléer

3–4 msk vetemjöl

1 stort ägg

1 1/2 dl veteströbröd

salt och peppar

smör och rapsolja

Till räkmajonnäsen:

2 dl majonnäs

1 dl crème fraiche

150 g skalade räkor

1/2 dl finhackad dill

1 tsk vitvinsvinäger

Att äta till:

kokt potatis

citron

blandad sallad

några extra oskalade räkor

Gör så här:

1. Blanda majonnäs och crème fraiche i en skål. Tillsätt grovt hackade räkor, dill och vinäger. Smaka av med salt och peppar.

2. Vänd fiskfiléerna i tur och ordning i vetemjöl, uppvispat ägg och ströbröd. Salta och peppra. Stek i lika delar smör och rapsolja. Beräkna stektiden till en dryg minut per sida.

3. Lägg upp fisken och garnera med citron, grönsaker och några oskalade räkor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!