Rimmad kycklingfilé med fågelgräddsås

Tekniken att rimma kött eller fisk ger en mild och god saltsmak. Här är ett enkelt recept på rimmad kycklingfilé med härlig fågelgräddsås.

Kycklingfiléer som som får ligga några timmar i lätt saltlag innan de smörsteks får en härlig smak. Fågelgräddsås smaksatt med basilika gör fågelköttet rättvisa.

Kycklingfiléer som som får ligga några timmar i lätt saltlag innan de smörsteks får en härlig smak. Fågelgräddsås smaksatt med basilika gör fågelköttet rättvisa.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-06-21 06:55
undefined
Kycklingfiléer som som får ligga några timmar i lätt saltlag innan de smörsteks får en härlig smak. Fågelgräddsås smaksatt med basilika gör fågelköttet rättvisa.

För 4 personer, 30 minuter + 2 timmar i lag

4 stora kycklingfiléer

smör och rapsolja

vitpeppar

Till rimningslagen:

9 1/2 dl vatten

1/2 dl salt

2 lagerblad

1 tsk krossad vitpeppar

Till såsen:

1 dl vatten

1 dl rödvin

2 dl grädde

1 msk konc. kycklingfond

1 msk rödvinbärsgelé

1 1/2 tsk soja

vitpeppar

1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

Att äta till:

kokt potatis

blandad sallad

rödvinbärsgelé

Gör så här:

Gör så här:

1. Vispa kallt vatten och salt till dess saltet är löst. Lägg i lagerblad, krossad vitpeppar och kycklingfiléerna. Tryck ned kycklingfiléerna under ytan med ett litet lock. Ställ kallt i minst 2 timmar.

2. Koka upp vatten, rödvin, grädde och fond. Red med majsstärkelse löst i vatten och sjud 5 minuter. Smaka av med gelé, vitpeppar och soja.

3. Torka av kycklingfiléerna och stek i lika delar smör och rapsolja. Krydda med vitpeppar och vänd köttet några gånger så det får vacker yta runt om och blir helt genomstekt. Serveras med sås, gelé, kokt potatis och blandad sallad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!