För 4 personer, 30 minuter + 2 timmar i lag
4 stora kycklingfiléer
smör och rapsolja
vitpeppar
Till rimningslagen:
9 1/2 dl vatten
1/2 dl salt
2 lagerblad
1 tsk krossad vitpeppar
Till såsen:
1 dl vatten
1 dl rödvin
2 dl grädde
1 msk konc. kycklingfond
1 msk rödvinbärsgelé
1 1/2 tsk soja
vitpeppar
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
Att äta till:
kokt potatis
blandad sallad
rödvinbärsgelé
Gör så här:
Gör så här:
1. Vispa kallt vatten och salt till dess saltet är löst. Lägg i lagerblad, krossad vitpeppar och kycklingfiléerna. Tryck ned kycklingfiléerna under ytan med ett litet lock. Ställ kallt i minst 2 timmar.
2. Koka upp vatten, rödvin, grädde och fond. Red med majsstärkelse löst i vatten och sjud 5 minuter. Smaka av med gelé, vitpeppar och soja.
3. Torka av kycklingfiléerna och stek i lika delar smör och rapsolja. Krydda med vitpeppar och vänd köttet några gånger så det får vacker yta runt om och blir helt genomstekt. Serveras med sås, gelé, kokt potatis och blandad sallad.