För 4 personer, 20 minuter + tid för potatiskok och kylning
600 g kall, kokt potatis av fast sort
2 1/2 dl majonnäs, 40 %
2 dl gräddfil
1 msk fransk senap
1/2 msk vitvinsvinäger eller lag från kaprisburken
1 dl mycket finhackad purjolök
2 msk inlagd kapris
salt och svartpeppar
Gör så här:
1. Se till att potatisen är kokt, men inte överkokt, och att den är helt kall. Skär den i centimeterstora bitar.
2. Skölj purjolöken noga och hacka den fint. Hacka kapris grovt. Blanda majonnäs och gräddfil. Tillsätt fransk senap, vinäger eller lag från kaprisburken, Vänd ned purjolök och kaprishack samt till sist potatisen. Blanda varsamt.
3. Smaka av med salt och svartpeppar. Ställ den i kylen minst 30 minuter. Servera med extra kapris strödd över salladen.