Rest till fest

Makaronipudding i Sverige och pastagratäng i Italien - båda rätterna kan lagas på diverse rester.

Livsstil & fritid2014-11-12 03:00

Gör så här:

1. Koka pennen i saltat vatten. Överkoka inte. Tippa upp den färdiga pastan i durkslag och låt den rinna av ordentligt. Slå tillbaka pastan till kastrullen och ringla över en matsked olivolja. Blanda väl.

2. Skär kasslern i små tärningar. Skala och finhacka den gula löken. Riv osten.

3. Fräs samman smör och vetemjöl i en kastrull. Späd med mjölk och grädde och se till att det blir en slät sås som får sjuda sakta i minst 5 minuter. Blanda ned pasta, riven ost, gul lök och kassler i pastakastrullen. Pressa eller riv i vitlök och tillsätt oregano och kycklingfond. Slå till sist på såsen och blanda ordentligt. Salta och peppra.

4. Tippa upp allt i ugnssäker form. Grädda i 200 graders ugn i cirka 35 minuter. Servera med skivade tomater, riven sallad och persilja.

För 4 personer 50 minuter 500 g penne 1 msk olivolja 500 g kassler 1 gul lök 5 dl riven ost Till såsen: 2 msk smör 2 1/2 msk vetemjöl 5 dl mjölk, 3 % 2 dl grädde 1 1/2 msk konc. kycklingfond 1–2 vitlöksklyftor 1 tsk torkad oregano salt och svartpeppar Att äta till: 4–5 tomater isbergssallad persilja 16731138

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!