Rest blir fest

Vågar du duka fram rester till dina gäster? Antagligen inte. Men ost och hängiga örtkryddor kan göra klassresan tillbaka till festbordet.

Livsstil & fritid2016-01-09 05:45

Gör så här:

1. Koka pastan i saltat vatten något kortare än vad som står på paketet. Låt rinna av i durkslag, lägg tillbaka i kastrullen, häll i en skvätt olja och rör om.

2. Skär kasslern i små bitar. Finhacka löken och riv osten.

3. Fräs samman smör och vetemjöl i en kastrull. Späd med mjölk och grädde, och se till att det blir en slät sås som får sjuda i fem minuter. Blanda ost, lök och kassler med pastan i pastakastrullen.

4. Tillsätt riven vitlök, oregano, fond och sås. Salta, peppra och tippa upp i ugnssäker form. Grädda på 200 grader i cirka 35 minuter. Servera med skivade tomater, sallad och persilja.

För 4 personer, 50 minuter 500 g penne pasta 1 msk olivolja 500 g kassler 1 gul lök 5 dl riven ost Till såsen: 2 msk smör 2 1/2 msk vetemjöl 5 dl mjölk, 3 procent 2 dl grädde 1 1/2 msk konc. kycklingfond 1-2 vitlöksklyftor 1 tsk torkad oregano alt. 1 msk färsk salt och svartpeppar Att äta till: 4-5 tomater isbergssallad persilja 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!