Fiskgratäng 4 portioner
Mjölk- och glutenfri.
Ingredienser:
1 kilo potatis.
600 gram fisk.
1/2 purjolök.
1 morot.
1 fiskbuljongtärning.
Mjölkfritt margarin.
Havremjölk.
Majsstärkelse.
Salt och vitpeppar.
Eventuellt räkor.
Gör så här:
Skala och koka potatisen.
Mosa potatisen med en potatisstomp.
Blanda i margarin och mjölk så att konsistensen blir en spritsbar smet.
Placera fisken i en ugnssäker form. Salta och peppra.
Lägg hackad purjolök och grovriven morot i en kastrull med vatten och fiskbuljong. Koka upp.
Häll grönsakerna och buljongen i fiskformen.
Ställ in i ugnen på 200 grader i 20 minuter.
Häll av och sila buljongen ner i en kastrull.
Red med majsstärkelse och mjölk. Krydda.
Spritsa potatismoset runt kanterna i fiskformen.
Lägg på räkor och häll över såsen.
Färdiggrädda i ugnen på 225 grader i 15 minuter.