Recept: Allgulanders fiskgratäng

Laga Lars Allgulanders fiskgratäng med potatismos. Passar alldeles utmärkt för både barn och vuxna.

Foto: Norran

Livsstil & fritid2014-10-27 06:00

Fiskgratäng 4 portioner

Mjölk- och glutenfri.

Ingredienser:

1 kilo potatis.

600 gram fisk.

1/2 purjolök.

1 morot.

1 fiskbuljongtärning.

Mjölkfritt margarin.

Havremjölk.

Majsstärkelse.

Salt och vitpeppar.

Eventuellt räkor.

Gör så här:

Skala och koka potatisen.

Mosa potatisen med en potatisstomp.

Blanda i margarin och mjölk så att konsistensen blir en spritsbar smet.

Placera fisken i en ugnssäker form. Salta och peppra.

Lägg hackad purjolök och grovriven morot i en kastrull med vatten och fiskbuljong. Koka upp.

Häll grönsakerna och buljongen i fiskformen.

Ställ in i ugnen på 200 grader i 20 minuter.

Häll av och sila buljongen ner i en kastrull.

Red med majsstärkelse och mjölk. Krydda.

Spritsa potatismoset runt kanterna i fiskformen.

Lägg på räkor och häll över såsen.

Färdiggrädda i ugnen på 225 grader i 15 minuter.

undefined
Bytte från nattklubb till förskola
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!