Räkor till helglunchen

Livsstil & fritid2017-12-11 09:47

Gör så här:

1. Skär rödlök och gul lök i tunna klyftor. Skala och strimla morot och kålrot fint, gärna bara i några millimeter tjocka stavar. Stek lök, bönor och rotsaker i rapsolja tills de börjar mjukna. Ta upp blandningen. Man kan även använda 600 g färdigskurna wokgrönsaker.

2. Lägg äggnudlarna i kokande vatten en minut. Slå dem i durkslag och låt rinna av.

3. Hetta upp pannan ordentligt. Stek nudlarna i olja någon minut. Tillsätt räkor och chili och stek en knapp minut till. Avsluta med grönsakerna. Smaka av med salt och servera bums.

För 4 personer, 20 minuter

200 g torkade äggnudlar

400 g skalade räkor (vanliga räkor)

1 rödlök

1 gul lök

100 g haricots verts

1 morot

1/2 kålrot

rapsolja

salt

torkad, flisad chili

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!