För 4 personer, 35 minuter
1 kg nordhavsräkor med skal
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
200 g färska champinjoner
1 dl torrt vitt vin
3 dl grädde
1 msk tomatpuré
1 msk konjak (om man vill)
smör
salt och peppar
persilja
Att äta till:
rostat vitt bröd
blandad sallad
citron
Gör så här:
1. Skala räkorna och finhacka den gula löken. Skala och riv vitlöksklyftan. Skiva champinjonerna.
2. Fräs löken med smör i vid kastrull. Den ska inte få färg, utan bara klarna. Vänd ned svamp och låt den svettas några minuter under omrörning. Tillsätt vitlök, vin och grädde. Klicka i tomatpuré och låt koka upp och småkoka utan lock tills såsen tjocknar.
3. Smaka av med salt, peppar och konjak. Vänd ned räkorna och låt allt bli varmt, men inte koka.
4. Rosta vitt bröd och fördela skaldjursstuvningen över. Garnera med persilja. Servera direkt med blandad sallad och citron.