Pytt från havet

Livsstil & fritid2017-11-28 06:46

Gör så här:

1. Fluffa upp det kalla riset så det blir klumpfritt alternativt koka nytt ris på vanligt vis. Se till att laxen är skinn- och benfri och skär i mindre bitar. Skär rödlöken i tunna klyftor.

2. Lägg wokgrönsakerna i ett durkslag och spola dem med varmt vatten så att de tinar.

3. Hetta upp en stor stekpanna, gärna med lite högre kanter, alternativt en stekgryta. Slå i olja och sedan ris. Stek riset under omrörning någon minut innan lök, wokgrönsaker och laxbitar vänds ned. Krydda med vegetariskt buljongpulver och sambal oelek. Avsluta med salt. Servera gärna rätten i djupa tallrikar eller portionsskålar med riven isbergsallad.

För 4 personer, 15–25 minuter 5 dl kokt, kallt ris (eller 3 dl om du kokar nytt) 500 g lax 1 påse frysta wokgrönsaker, ca 550 g 1 stor rödlök 3 msk rapsolja 1 tsk vegetariskt buljongpulver 1/2 - 1 msk sambal oelek salt Att äta till: riven isbergssallad 16731142Foto: TT Redigering 1.Foto: TT Redigering 1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!