Pumpasallad

Livsstil & fritid2017-11-06 07:44

Gör så här:

1. Skala och ta bort kärnorna från pumpan. Skär köttet i ett par centimeter tjocka skivor.

2. Pensla botten på en ugnsfast form med olja. Lägg skivorna i ett lager och pensla även dem med olja. Salta lätt.

3. Baka i ugnen på 200 grader i cirka 30 minuter eller till dess pumpan är gyllenbrun och mjuk. Pensla med olja en, eller ett par gånger under bakningen. Låt svalna innan de blandas med olika blad, tomatbitar och gurkskivor. Toppa med vinägrett på olivolja, vinäger och vatten smaksatt med timjan. Den som vill kan även blanda i bitar av kyckling, kött eller korv.

För 4 personer, 45 minuter 500 g pumpa utan skal och kärnor 2 msk olivolja 1 tsk salt Att äta till: blandade salladsblad i färg och smak 4 tomater 1 liten gurka Till dressingen: 2 msk olivolja 1 msk vitvinsvinäger 1 msk vatten 1 msk finhackad färsk timjan Att äta till: grillad kyckling, stekt kött eller korv 16731138Foto: TT Redigering 1.Foto: TT Redigering 1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!