Proteinkällan hirs

Livsstil & fritid2018-03-05 05:11

Gör så här:

1. Lägg hirsen i en sil och skölj först i kallt vatten och sedan i så hett vatten som möjligt, gärna kokande. Skala och hacka den gula löken. Fräs hirs och lök med olivolja i en kastrull. Tillsätt grönsaksbuljong och låt blandningen sjuda sakta under lock i 15 minuter.

2. Skölj och strimla purjolöken. Riv vitkålen, men ta inte med den träiga rotstocken. Lägg purjolök och vitkål i kastrullen med hirs och lök. Rör om. Låt sjuda i ytterligare 5 minuter.

3. Tillsätt grovt hackad persilja och mejram. Sjud några minuter till och smaka av med salt och vitpeppar. Serveras med grovt bröd och ost.

För 4 personer, 30 minuter 100 g hirs 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 1 msk olivolja 1 liter grönsaksbuljong från tärning 1/2 purjolök 200 g riven vitkål 1 liten kruka persilja 1/2 kruka mejram salt och peppar Att äta till: grovt bröd ost 16731135Foto: TT.Foto: TT.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!