För 4 personer, 15 minuter
600 g prinskorv
salt och svartpeppar
smör och rapsolja
Till äggröran:
8 ägg
2 msk grädde
3 msk färsk, hackad gräslök
1 msk smör
Att äta till:
stekt färskpotatis
blandade salladsblad
2–3 sommarmogna tomater
persilja
Gör så här:
1. Placera en tjockbottnad kastrull på en kall spisplatta. Knäck i äggen och tillsätt grädden. Sätt spisen på svag värme och rör hela tiden med en träsked med rak framkant i kastrullen. Skrapa botten med skeden så röran inte fastnar. Efter en stund börjar äggröran stelna. Tillsätts då hackad gräslök och en matsked smör, stäng samtidigt av värmen. Salta och peppra. Äggröra ska vara krämig, inte grynig.
2. Stek korven i lika delar smör och rapsolja. Stek även kall, kokt potatis skuren i bitar. Krydda med salt och peppar.
3. Fördela äggröran på fyra tallrikar. Lägg korv och potatis vid sidan och garnera gärna med extra gräslök och persilja. Blandade blad och tomater smakar utmärkt till