Prickiga pannkakor

Livsstil & fritid2017-08-03 08:28

Gör så här:

1. Vispa ägg och hälften av mjölken. Tillsätt allt vetemjöl och vispa tills dess att smeten är helt klumpfri. Därefter tillsätts resterande mjölk, salt, smält smör och finhackade örter.

2. Grädda tunna pannkakor. Första omgången brukar kräva extra smör i pannan, men sedan klarar smeten sig med det smälta smör som tillsattes under punkt 1.

3. Vik ihop pannkakorna så att de får lite volym och servera med kall, neutral keso, salladsgrönsaker och örter.

Torsdagstraditionen med ärtsoppa och pannkakor är en kvarleva från tiden då Sverige var katolskt. Fredagarna var fastedag och kvällen före laddade man med det kraftigaste som kunde uppbringas. Här är en uppgraderad version av pannkakorna. För 4 personer, 25 minuter Till pannkakorna: 3 ägg 1/2 tsk salt drygt 3 dl vetemjöl 6 dl mjölk (3-procentig) 2 msk smält smör 1 msk fint hackad färsk basilika 1 msk fint hackad färsk timjan smör till stekning Att äta till: neutral keso salladsgrönsaker 16731136Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!