Potatisbullar med kantareller

Några få timmar i skogen kan ge god utdelning i svampkorgen. Tillsammans med potatis blir svampmåltiden riktigt matig.

Gula kantareller är svenska folkets favoritsvamp. Säker, lättlagad och erkänt mycket god.

Gula kantareller är svenska folkets favoritsvamp. Säker, lättlagad och erkänt mycket god.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-08-27 09:01
Gula kantareller är svenska folkets favoritsvamp. Säker, lättlagad och erkänt mycket god.
Gula kantareller är svenska folkets favoritsvamp. Säker, lättlagad och erkänt mycket god.

För 4 personer, 25 minuter

4 bakpotatisar eller 8–10 mjöliga potatisar

1 dl mjölk

1 msk vetemjöl

5 dl färsk svamp, gärna vild

1 liten gul lök

2 msk finhackad färsk oregano

salt och peppar

2 dl ströbröd

smör och rapsolja

Att äta till:

1 dl crème fraiche

3 msk majonnäs

1 vitlöksklyfta

några droppar citronsaft

blandade salladsblad

Gör så här:

1. Skala, dela och koka potatisen. Låt den ånga av och mosa den med potatisstöt, rör ned mjölk och till sist lite vetemjöl som får moset att stabilisera sig.

2. Välj ut fyra fina dekorsvampar. Skär resten i av svampen i bitar. Skala och hacka löken. Stek svamp och lök i lika delar smör och rapsolja någon minut. Vänd ned blandningen i moset tillsammans med hackad oregano, salt och peppar.

3. Forma små biffar och vänd dem i ströbröd. Stek i smör och rapsolja. Blanda crème fraiche och majonnäs med vitlök och citronsaft att bjuda till som tillbehör. Toppa med lätt smörfrästa svampar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!