Potatisbullar med bacon

Koka, mosa och gör en deg av potatis, ägg och vetemjöl. Potatisbullar är ett bra exempel billig och god svensk matkultur.

Potatisbullar med bacon. Billig vardagsmat som många saknar.

Potatisbullar med bacon. Billig vardagsmat som många saknar.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-05-30 07:45
undefined
Potatisbullar med bacon. Billig vardagsmat som många saknar.

För 4 personer, 30 minuter

10–12 potatisar av mjölig sort eller kallt hemlagat potatismos

1 stort ägg

3 msk vetemjöl

salt och peppar

1 dl veteströ

smör och rapsolja

Att äta till:

bacon eller rimmat fläsk

rårörda lingon

blandade blad

Gör så här:

1. Skala och koka potatisarna. Slå av kokvattnet, låt potatisarna ånga av och pressa dem med potatispress eller mosa med stöt eller elvisp. Blanda potatismoset med ett stort ägg och 3 msk vetemjöl till något som närmast ser ut som en deg. Salta och peppra lätt.

2. Forma små "biffar" cirka 2 centimeter tjocka och 7-8 centimeter i diameter. Vänd dem i veteströ och stek potatisbullarna i lika delar smör och rapsolja i medelvarm panna. Ett par minuter per sida brukar vara lagom stektid. Ta upp de färdiga potatisbullarna och håll dem varma under folie.

3. Stek bacon alternativt rimmat fläsk. Serveras alltid med rårörda lingon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!