Gör så här:
1. Koka upp vatten med ett par tärningar grönsaksbuljong. Rör ned polentagrynen i det kokande vattnet och rör om så det inte bildas klumpar. Sjud i cirka 5 minuter - kolla på förpackningen för exakt koktid. Den färdiga polentagröten tippas upp på fat eller plåt i ett par centimeter tjockt lager. Låt allt svalna och stelna.
2. Hacka löken. Bryn köttfärsen med lika delar smör och rapsolja i en gryta. Tillsätt lök, tomatpuré och en halv deciliter vatten. Krydda med salt och svartpeppar. Låt vattnet koka in.
3. Skär polentagröten i skivor. Smöra en ugnsfast form och lägg ett lager polenta följt av lite köttfärs och ett par nypor riven ost. Lägg två lager polenta och köttfärs. Avsluta med riven ost samt en knapp deciliter smält smör. Gratinera allt i 200 graders ugn i 25 minuter.