4 personer, 1 timme
Till degen:
1/2 pkt jäst, 25 g
1 1/2 dl fingervarmt vatten
2 msk olivolja
1 krm salt
4 dl vetemjöl + 2–3 msk till utbakningen
Till fyllning:
3 msk konc. tomatpuré
1 msk olivolja
1 msk vatten
1 tsk oregano
2 pkt mozzarella
300 g god skinka, kokt eller rökt
300 g räkor med skal
1 kruka färsk basilika
Gör så här:
1. Lös jästen i fingervarmt vatten. Tillsätt olja, salt och mjöl. Knåda ihop till en ganska lös deg som får jäsa 30 minuter under handduk.
2. Blanda tomatpuré med olja, vatten och torkad oregano. Skär mozzarellan i tunna skivor, strimla skinkan och skala räkorna.
3. Kavla ut degen till 4 runda pizzor alt. 2 stora helplåtspizzor. Bred på tomatröra, lägg på ostskivor och toppa med skinka. Grädda mitt i ugnen på 250 grader i cirka 5 minuter. Ta ut och lägg på räkor och basilikablad.