Pizza från egen ugn

Pizza ska man absolut baka själv på egenknådad deg. Det är hur enkelt som helst och resultatet slår allt vad köpepizza heter.

Hembakad pizza med riktiga råvaror slår det mesta. Baka och njut.

Hembakad pizza med riktiga råvaror slår det mesta. Baka och njut.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-07-27 09:46
Hembakad pizza med riktiga råvaror slår det mesta. Baka och njut.
Hembakad pizza med riktiga råvaror slår det mesta. Baka och njut.

4 personer, 1 timme

Till degen:

1/2 pkt jäst, 25 g

1 1/2 dl fingervarmt vatten

2 msk olivolja

1 krm salt

4 dl vetemjöl + 2–3 msk till utbakningen

Till fyllning:

3 msk konc. tomatpuré

1 msk olivolja

1 msk vatten

1 tsk oregano

2 pkt mozzarella

300 g god skinka, kokt eller rökt

300 g räkor med skal

1 kruka färsk basilika

Gör så här:

1. Lös jästen i fingervarmt vatten. Tillsätt olja, salt och mjöl. Knåda ihop till en ganska lös deg som får jäsa 30 minuter under handduk.

2. Blanda tomatpuré med olja, vatten och torkad oregano. Skär mozzarellan i tunna skivor, strimla skinkan och skala räkorna.

3. Kavla ut degen till 4 runda pizzor alt. 2 stora helplåtspizzor. Bred på tomatröra, lägg på ostskivor och toppa med skinka. Grädda mitt i ugnen på 250 grader i cirka 5 minuter. Ta ut och lägg på räkor och basilikablad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!