Piffat med madeira

Livsstil & fritid2017-10-20 07:50

Gör så här:

1. Blanda dijonsenap och finhackad purjolök. Fördela blandningen på lövbiffarna. Dela saltgurkorna i fyra delar på längden. Lägg en gurkstav på varje lövbiff och rulla ihop till rulader. Fäst med tandpetare.

2. Skala och hacka den gula löken. Fräs med en liten smörklick i kastrull. Tillsätt tomatpuré, timjan, madeira, vatten och fond. Koka upp och red med majsstärkelse löst i vatten. Låt sjuda sakta i 10 minuter. Smaka av med soja, salt och vitpeppar. Sila såsen före servering.

3. Stek ruladerna i lika delar smör och rapsolja. Rulla runt dem så att de blir stekta runt om. Salta, peppra, sänk värmen och lägg på lock. Efter 5 minuter är de klara. Servera med stekt potatis, blandade blad och tomat.

För 4 personer, 40 min 600 g lövbiff av innanlår 2 msk dijonsenap 1 dl finhackad purjolök 3-4 saltgurkor salt och vitpeppar smör och rapsolja Till såsen: 1 liten gul lök 1 msk tomatpuré 1 msk grovt hackad timjan 2 dl madeira 3 dl vatten 1 1/2 msk konc. kalvfond 1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten 1 tsk kinesisk soja Att äta till: stekt potatis blandade blad 2–3 tomater 23431628Foto: TT Redigering 1.Foto: TT Redigering 1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!