För 4 personer, 35 minuter
600 g oxfilé eller utskuren biff
salt och svartpeppar
smör och rapsolja
Till såsen:
1 dl madeira
2 dl vatten
1 msk konc. kalvfond
1 msk grönpeppar i lag
salt och peppar
1 knapp msk majsstärkelse + 1 1/2 msk vatten
Att äta till:
stekt potatis
ugnsbakade tomathalvor
färsk oregano eller timjan
Gör så här:
1. Koka upp madeira, vatten och kalvfond. Rör ned hel grönpeppar och red med majsstärkelse löst i vatten till lätt en simmig sås. Sjud minst 5 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
2. Stek köttet i medelvarm panna med lika delar smör och rapsolja. Krydda med salt och svartpeppar på den stekta ytan. Överstek inte. Fint nötkött smakar bäst om det är lätt rosa mot mitten.
3. Servera med stekt potatis och ugnsbakade tomathalvor. Toppa med färsk oregano eller timjan.