För 4 personer, 35 minuter
4 kycklingfiléer, ca 600 g
1 krm paprikapulver
1 krm svartpeppar
1 krm salt
smör och rapsolja
Till såsen:
2 1/2 dl vatten
1 dl grädde
1 msk konc. kycklingfond
2 tsk rosépeppar
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
1 tsk soja
salt och vitpeppar
Att äta till:
stekt potatis
haricots verts
blandad sallad av tomat, gurka och isbergssallad
Gör så här:
1. Krydda kycklingfiléerna runt om med paprikapulver, svartpeppar och salt. Bryn med lika delar smör och rapsolja i en het panna. Sänk värmen ordentligt och efterstek under lock i ungefär 12 minuter. Kyckling ska alltid vara genomstekt.
2. Koka upp vatten, grädde, fond och rosépeppar. Red med majsstärkelse löst i vatten och sjud i minst 5 minuter. Smaka av med soja, salt och vitpeppar.
3. Blanda en klassisk sallad av tomat, gurka och isbergssallad. Värm haricots verts i saltat vatten. Servera allt med stekt potatis.