Pastasallad med italienska charkuterier

Livsstil & fritid2016-07-01 08:00

Gör så här:

1. Koka pastan i saltat vatten och låt den rinna av i durkslag. Spola i kallt vatten så den inte klibbar ihop.

2. Blanda dressingen. Skölj örterna noga. Ruska bort all vätska och hacka dem fint. Blanda crème fraiche och majonnäs. Rör ned ört- och lökhack samt smaka av med salt. Skölj och riv salladen grovt, skiva rädisor, tomat och gurka. Skär salami i bitar och lossa lufttorkad skinka som ofta säljs färdigskivad.

3. Blanda pasta, grönsaker och salami och lägg upp på tallrikar. Toppa med lufttorkad skinka och dressing. Garnera med färsk basilika.

För 4 personer 25 minuter 250 g pasta 300 g salami 150 g lufttorkad skinka 100 g blandade salladsblad 1 knippe rädisor 3 tomater 1/2 gurka Till örtagårdssåsen: 1 dl crème fraiche, 15 % 4 msk majonnäs 1 msk finhackad persilja 1 msk finhackad gräslök 1 msk finhackad salladslök 1 tsk finhackad timjan 1 tsk finhackad basilika 1 krm salt Att äta till: färsk basilika 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!