Pastamys

Livsstil & fritid2018-01-26 05:45

Gör så här:

1. Börja med såsen. Hacka löken fint och fräs den i smör och rapsolja i en kastrull. Pudra över paprikapulver, vänd runt och slå i grädde, vatten och fond. Koka upp och red med majsstärkelse löst i vatten. Sjud 5 minuter, färga med soja. Salta och peppra.

2. Strimla köttet och skär lök och grönsaker i bitar. Förkoka rotsakerna några minuter i lättsaltat vatten. Stek sedan kött, lök och grönsaker i 3–4 minuter i lika delar smör och rapsolja.

3. Blanda ned kött och grönsaker i såsen. Låt sjuda sakta 3–4 minuter. Servera med pasta och lite extra grönt, samt persilja.

För 4 personer, 20 minuter 200-400 g kött entrecote 200-400 g paprika, morot, gul lök eller kålrot alt. andra rotsaker smör och rapsolja salt och svartpeppar Till såsen: 1 gul lök 1 msk paprikapulver 2 dl grädde 3 dl vatten 1 msk konc. kalvfond 1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten 1 msk kinesisk soja Att äta till: pasta mer paprika eller salladsblad persilja 16731137Foto: TT Redigering 1.Foto: TT Redigering 1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!