Pastakuddar med svampfyllning och ostsås

Sugen, men inte direkt hungrig? Då passar en lätt rätt med fyllda pastakuddar och smakfull ostsås. Stora med varierande fyllning hittar du i affärens avdelning för färsk pasta.

Färdig svamppasta lever upp med egen sås och färska örter.

Färdig svamppasta lever upp med egen sås och färska örter.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-04-23 11:38
Färdig svamppasta lever upp med egen sås och färska örter.
Färdig svamppasta lever upp med egen sås och färska örter.

För 4 personer, 15 minuter

2 paket svampfyllda pastakuddar, 500 g

Till såsen:

2 dl vatten

1 dl torrt vitt vin eller ytterligare 1 dl vatten

1 1/2 dl grädde

1 tärning grönsaksbuljong

1 dl färskriven parmesanost

1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

svartpeppar

Till garnering:

timjan

färskriven parmesanost

Gör så här:

1. Koka upp vatten, vin och grädde i en kastrull. Lägg i en tärning grönsaksbuljong, red med majsstärkelse löst i vatten och låt sjuda 5 minuter.

2. Koka pastakuddarna i saltat vatten, enligt förpackningen instruktioner.

3. Smaka av såsen med färskriven parmesanost och peppar. Salt behövs i regel inte eftersom osten är salt så det räcker. Låt pastan rinna av i durkslag och fördela den i djupa tallrikar. Toppa med sås, riven parmesan och en timjankvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!