För 4 personer, 15 minuter
2 paket svampfyllda pastakuddar, 500 g
Till såsen:
2 dl vatten
1 dl torrt vitt vin eller ytterligare 1 dl vatten
1 1/2 dl grädde
1 tärning grönsaksbuljong
1 dl färskriven parmesanost
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
svartpeppar
Till garnering:
timjan
färskriven parmesanost
Gör så här:
1. Koka upp vatten, vin och grädde i en kastrull. Lägg i en tärning grönsaksbuljong, red med majsstärkelse löst i vatten och låt sjuda 5 minuter.
2. Koka pastakuddarna i saltat vatten, enligt förpackningen instruktioner.
3. Smaka av såsen med färskriven parmesanost och peppar. Salt behövs i regel inte eftersom osten är salt så det räcker. Låt pastan rinna av i durkslag och fördela den i djupa tallrikar. Toppa med sås, riven parmesan och en timjankvist.