För 4 personer, 20 minuter
600 g skinn- och benfri lax
1 gul lök
100 g färska champinjoner
2 dl grädde
2 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
1 tsk vitvinsvinäger
1 msk majsstärkelse + 1 1/2 msk vatten
400 g torkad pasta
smör och rapsolja
salt och peppar
Att äta till:
2–3 tomater
bladpersilja
Gör så här:
1. Skär laxen i kuber med 2–3 centimeters sida. Hacka den gula löken. Skölj och skär champinjonerna i bitar. Stek lök och svamp några minuter i medelvarm panna med lika delar smör och rapsolja. Ta upp och stek därefter laxbitarna några minuter med flera vändningar. Salta och peppra fisken.
2. Koka pastan.
3. Koka upp grädde och vatten i en kastrull. Smula i en tärning fiskbuljong och tillsätt vinäger. Red med majsstärkelse löst i vatten och låt stuvningen sjuda 5 minuter. Vänd ned lax, svamp och lök. Låt allt bli genomvarmt. Fördela avrunnen pasta i portionsskålar och toppa med fiskstuvning, tomat och persilja.