Pastafjärilar med stuvad lax och svamp

Fryst lax i portionsbitar blir saftigast om den får sällskap av sås eller, som i det här fallet, stuvning. Här en lika lättlagad som god rätt med lax, svamp och lök.

Fryst lax i portionsbitar går utmärkt att använda i stuvning med svamp och pasta.

Fryst lax i portionsbitar går utmärkt att använda i stuvning med svamp och pasta.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-04-03 06:00
Fryst lax i portionsbitar går utmärkt att använda i stuvning med svamp och pasta.
Fryst lax i portionsbitar går utmärkt att använda i stuvning med svamp och pasta.

För 4 personer, 20 minuter

600 g skinn- och benfri lax

1 gul lök

100 g färska champinjoner

2 dl grädde

2 dl vatten

1 fiskbuljongtärning

1 tsk vitvinsvinäger

1 msk majsstärkelse + 1 1/2 msk vatten

400 g torkad pasta

smör och rapsolja

salt och peppar

Att äta till:

2–3 tomater

bladpersilja

Gör så här:

1. Skär laxen i kuber med 2–3 centimeters sida. Hacka den gula löken. Skölj och skär champinjonerna i bitar. Stek lök och svamp några minuter i medelvarm panna med lika delar smör och rapsolja. Ta upp och stek därefter laxbitarna några minuter med flera vändningar. Salta och peppra fisken.

2. Koka pastan.

3. Koka upp grädde och vatten i en kastrull. Smula i en tärning fiskbuljong och tillsätt vinäger. Red med majsstärkelse löst i vatten och låt stuvningen sjuda 5 minuter. Vänd ned lax, svamp och lök. Låt allt bli genomvarmt. Fördela avrunnen pasta i portionsskålar och toppa med fiskstuvning, tomat och persilja.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!