Pasta på dubbla fiskar

Livsstil & fritid2017-09-04 07:29

Gör så här:

1. Skär den färska laxen i kuber med ett par centimeters sida. Strimla den rökta laxen ganska fint.

2. Koka upp grädde, vatten och vinäger i en kastrull. Red av med majsstärkelse löst i vatten och låt sjuda 5 minuter. Lägg i kallrökt lax, en halv tärning fiskbuljong, timjan, dill och peppar.

3. Koka pastan. När den är nästan klar får sparrisarna åka snålskjuts i pastavattnet. Stek laxkuberna i lika delar smör och rapsolja. Låt pastan rinna av i durkslag. Fördela den i djupa tallrikar och toppa med laxsås och bitar av den stekta laxen. Garnera med sparris, dill och blandade blad.

För 4 personer, 20 minuter 500 g skinn- och benfri laxfilé 100 g kallrökt lax, gärna i bit salt och peppar smör och rapsolja Till såsen: 2 dl grädde 3 dl vatten 1 knapp msk vitvinsvinäger 1/2 tärning fiskbuljong 1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten 1 msk finhackad färsk timjan 1 msk finhackad färsk dill Att äta till: 400 g torkad pasta, skruvar eller rör 8-12 gröna sparrisar (frysta) dill blandade färska blad 16731138Foto: TT Redigering 1.Foto: TT Redigering 1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!