Pasta med sommarkyckling i gryta

Livsstil & fritid2017-06-17 07:47

Gör så här:

1. Koka upp rikligt med saltat vatten till pastan. Skala och hacka den gula löken. Skär paprikan i mindre bitar, skiva champinjonerna och skär till sist kycklingköttet i tunna skivor.

2. Fräs kycklingbitarna med olja i rymlig gryta. Tillsätt lök, paprika, svamp och basilika. Vänd runt och fortsätt med vatten, fond och grädde. Låt allt koka upp. Red lätt med majsstärkelse löst i vatten och sjud kycklingsåsen i 5 minuter. Salta och peppra.

3. Låt pastan rinna av i durkslag. Tippa tillbaka den i pastakastrullen och ringla över lite olivolja. Vänd runt och lägg upp i djupa tallrikar. Blandad grönsallad med olika blad, tomat och gurka smakar gott till.

För 4 personer, 20 minuter 500 g spaghetti alt. tagliatelle salt olivolja Till såsen: 500 g benfritt kycklingkött 1 liten gul lök 1 röd paprika 150 g färska champinjoner 2 msk hackad basilika 2 dl vatten 2 dl grädde 1 msk konc. kycklingfond 1 msk majsstärkelse salt och peppar Att äta till: sommarsallad med blad, tomater och gurka 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!