Pasta med skinksås

Lättlagat och gott, vad mer kan man begära av en pastarätt? Skinksåsen kan även serveras till kokt blomkål och potatis om man skulle tröttna på pastan.

Pasta med skinksås är perfekt när man vill ha hemlagad mat snabbt och lätt.

Pasta med skinksås är perfekt när man vill ha hemlagad mat snabbt och lätt.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-11-15 06:45
undefined
Pasta med skinksås är perfekt när man vill ha hemlagad mat snabbt och lätt.

För 4 personer, 20 minuter

400 g lättrökt skinka i bit alt. kassler

1 gul lök

1/2 purjolök

1 msk olivolja

3 dl mjölk

1 dl grädde

1 msk konc. kycklingfond

1 tsk timjan

1 1/2 msk majsstärkelse + 3 msk vatten

salt och svartpeppar

Att äta till:

pasta

blandade salladsblad

ärtor

Gör så här:

1. Skär skinkan i mindre bitar. Skala och hacka den gula löken och strimla purjolöken fint.

2. Fräs skinka och lök med olivolja i en kastrull. Tillsätt mjölk, grädde, fond och timjan. Låt allt koka upp, red med majsstärkelse löst i vatten och låt sjuda 5 minuter. Salta och peppra.

3. Koka upp rikligt med saltat vatten. Lägg i pastan och koka enligt förpackningens anvisningar. Låt rinna av. Servera med sås och blandad sallad och/eller ärtor passar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!