För 4 personer, 20 minuter
400 g lättrökt skinka i bit alt. kassler
1 gul lök
1/2 purjolök
1 msk olivolja
3 dl mjölk
1 dl grädde
1 msk konc. kycklingfond
1 tsk timjan
1 1/2 msk majsstärkelse + 3 msk vatten
salt och svartpeppar
Att äta till:
pasta
blandade salladsblad
ärtor
Gör så här:
1. Skär skinkan i mindre bitar. Skala och hacka den gula löken och strimla purjolöken fint.
2. Fräs skinka och lök med olivolja i en kastrull. Tillsätt mjölk, grädde, fond och timjan. Låt allt koka upp, red med majsstärkelse löst i vatten och låt sjuda 5 minuter. Salta och peppra.
3. Koka upp rikligt med saltat vatten. Lägg i pastan och koka enligt förpackningens anvisningar. Låt rinna av. Servera med sås och blandad sallad och/eller ärtor passar.