För 4 personer, 25 minuter
400 g torkad tagliatelle
salt och svartpeppar
1 msk olivolja
400 g skalade räkor
12 blåmusslor
1 msk hackad gul lök
3 persiljestjälkar
3 dl vitt vin
100 g sockerärtor
Till citronsåsen:
3 dl grädde
1 dl torrt vitt vin
2 dl vatten
1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
1 tärning grönsaksbuljong
1/2 tsk gurkmeja
1 tsk rivet citronskal
Att äta till:
dill
2 citroner
Gör så här:
1. Koka upp grädde, vin och vatten. Red med majsstärkelse och tillsätt grönsaksbuljong. Sjud 5 minuter. Färga med gurkmeja. Smaka av med citronrasp, salt och peppar.
2. Fräs gul lök, olivolja och persiljestjälkar i en kastrull. Slå på vitt vin och lägg i sköljda och stängda musslor. På med lock. Musslorna är klara när de har öppnat sig.
3. Koka pastan i saltat vatten. Efterkrydda med svartpeppar och olivolja. Ge sockerärtorna ett uppkok. Lägg upp pasta, häll över sås och toppa med skaldjur, sockerärtor, dill och citron.