Pasta med skaldjur och citronsås

Visst har utseendet betydelse. Vackra färger och snygg uppläggning får maten att se festligare ut. Pasta med räkor, blåmusslor och citronsås är ett bra exempel.

En riktig helgpasta med räkor och musslor förenar härliga smaker med vackert utseende.

En riktig helgpasta med räkor och musslor förenar härliga smaker med vackert utseende.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-11-06 06:33
En riktig helgpasta med räkor och musslor förenar härliga smaker med vackert utseende.
En riktig helgpasta med räkor och musslor förenar härliga smaker med vackert utseende.

För 4 personer, 25 minuter

400 g torkad tagliatelle

salt och svartpeppar

1 msk olivolja

400 g skalade räkor

12 blåmusslor

1 msk hackad gul lök

3 persiljestjälkar

3 dl vitt vin

100 g sockerärtor

Till citronsåsen:

3 dl grädde

1 dl torrt vitt vin

2 dl vatten

1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

1 tärning grönsaksbuljong

1/2 tsk gurkmeja

1 tsk rivet citronskal

Att äta till:

dill

2 citroner

Gör så här:

1. Koka upp grädde, vin och vatten. Red med majsstärkelse och tillsätt grönsaksbuljong. Sjud 5 minuter. Färga med gurkmeja. Smaka av med citronrasp, salt och peppar.

2. Fräs gul lök, olivolja och persiljestjälkar i en kastrull. Slå på vitt vin och lägg i sköljda och stängda musslor. På med lock. Musslorna är klara när de har öppnat sig.

3. Koka pastan i saltat vatten. Efterkrydda med svartpeppar och olivolja. Ge sockerärtorna ett uppkok. Lägg upp pasta, häll över sås och toppa med skaldjur, sockerärtor, dill och citron.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!