Pasta med rotsaker

Livsstil & fritid2017-09-18 08:47

Gör så här:

1. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna. Riv parmesanosten. Kör basilika och rostade pinjenötter i matberedare. Tillsätt vitlök, ost, olja och svartpeppar och kör ihop till en röra.

2. Skala och skär kålroten i tärningar med 2 centimeter sida. Koka i lättsaltat vatten cirka 15 minuter. Skala och skär rödlöken i klyftor. Blanda kål och lök med pesto och tippa ut blandningen i ugnssäker form. Gratinera i ugnen på 200 grader i 10 minuter.

3. Koka pastan och låt rinna av. Blanda ned en matsked olivolja och svartpeppar. Servera med gratinerad kålrot och toppa med riven parmesanost, extra pinjenötter, basilika, bladpersilja och skivad paprika.

För 4 personer, 30 minuter 500 g pasta tricolore 300 g kålrot 2 rödlökar Till peston: 25 g pinjenötter 1 kruka färsk basilika 1 vitlöksklyfta 50 g parmesanost 1 dl olivolja 1 krm svartpeppar Att äta till: 1 msk olivolja svartpeppar 1 paprika 3 msk färskriven parmesanost 2 msk pinjenötter basilika och bladpersilja 16731138Foto: TT Redigering 1.Foto: TT Redigering 1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!