Pasta med rökig sås

Livsstil & fritid2018-01-02 09:30

1. Skär skinkan i mindre bitar. Skala och hacka den gula löken och strimla purjolöken fint.

2. Fräs skinka och lök med olivolja i en kastrull. Tillsätt mjölk, grädde, fond och timjan efter någon minut. Låt koka upp, red med majsstärkelse löst i vatten och låt sjuda 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

3. Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull. Salta och lägg i pastan som får koka knappt den tid som står på förpackningen. Låt rinna av i durkslag och droppa över lite olivolja före servering. Blandad sallad eller ärter passar bra till.

För 4 personer, 20 minuter

400 g lättrökt skinka i bit alt. kassler

1 gul lök

1/2 purjolök

1 msk olivolja

3 dl mjölk

1 dl grädde

1 msk konc. kycklingfond

1 tsk timjan

1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

salt och svartpeppar

Att äta till:

pasta

blandad sallad

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!