Pasta med kyckling och kryddstark korv

Konsten att laga mat handlar många gånger om att återvinna rester. Den där sista biten som blivit liggande, antingen det handlar om kyckling, korv eller några grönsaker.

Foto: TT

Livsstil & fritid2018-03-14 11:22

För 4 personer, 20 minuter

200 g kycklingfilé

300 g kryddig korv

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

1 burk krossade tomater

1 tsk oregano

1 msk kycklingfond

1/2 msk majsstärkelse + 1 msk vatten

rapsolja

salt och peppar

Att äta till:

400 g spaghetti

blandad sallad

Gör så här:

1. Skala och hacka den gula löken. Kyckling och korv skärs i bitar med ett par centimeters sida. Spelar ingen roll om det är mest korv eller kyckling.

2. Stek kyckling och korv ett par minuter i enbart rapsolja. Krydda med salt och peppar. Lyft över allt till en kastrull. Stek därefter löken någon minut och slå den över kyckling- och korvbitarna.

3. Slå på en burk krossade tomater, riv i en vitlöksklyfta och tillsätt även oregano och kycklingfond. Koka upp och red med majsstärkelse löst i vatten. Sjud 6–7 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med blandad sallad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!