Gör som proffsen, låna lite hetta från kastrullen intill när du lagar mat. Några deciliter kokande pastavatten i köttfärssåsen och du får önskat resultat direkt.
För 4 personer, 20 minuter
600 g nötfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 dl konc. tomatpuré
1 msk konc. kalvfond
3 dl vatten
1 tsk flisad chili
smör och rapsolja
salt och peppar
Att äta till:
pasta
riven ost
färsk örtkrydda, gärna oregano
blandad sallad
Gör så här:
1. Sätt på en stor kastrull med saltat vatten till pastan. Hacka den gula löken fint. Hetta upp en gryta, gärna i järn, och bryn köttfärsen under omrörning i lika delar smör och rapsolja. Färsen ska bli grynig och grå innan man fortsätter med lök och riven vitlök. Koka pastan.
2. Rör ned tomatpuré och fond i köttfärsen. Häll i 3 deciliter vatten från pastakastrullen. Du vinner mycket tid på att ha riktigt hett vatten. Strö i flisad chili och sänk värmen. Låt köttfärsen puttra sakta utan lock i några minuter innan den smakas av med salt och peppar.
3. Låt pastan rinna av i durkslag. Slå tillbaka den i kastrullen och tillsätt en matsked olja. Lägg upp pastan och tippa upp köttfärsen vid sidan. Avsluta med färskriven ost.