Pasta med kryddig köttfärs

Pasta med köttfärs är en snabb klassiker.

Pasta med köttfärs är en snabb klassiker.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-07-18 09:20
Pasta med köttfärs är en snabb klassiker.
Pasta med köttfärs är en snabb klassiker.

Gör som proffsen, låna lite hetta från kastrullen intill när du lagar mat. Några deciliter kokande pastavatten i köttfärssåsen och du får önskat resultat direkt.

För 4 personer, 20 minuter

600 g nötfärs

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

1 dl konc. tomatpuré

1 msk konc. kalvfond

3 dl vatten

1 tsk flisad chili

smör och rapsolja

salt och peppar

Att äta till:

pasta

riven ost

färsk örtkrydda, gärna oregano

blandad sallad

Gör så här:

1. Sätt på en stor kastrull med saltat vatten till pastan. Hacka den gula löken fint. Hetta upp en gryta, gärna i järn, och bryn köttfärsen under omrörning i lika delar smör och rapsolja. Färsen ska bli grynig och grå innan man fortsätter med lök och riven vitlök. Koka pastan.

2. Rör ned tomatpuré och fond i köttfärsen. Häll i 3 deciliter vatten från pastakastrullen. Du vinner mycket tid på att ha riktigt hett vatten. Strö i flisad chili och sänk värmen. Låt köttfärsen puttra sakta utan lock i några minuter innan den smakas av med salt och peppar.

3. Låt pastan rinna av i durkslag. Slå tillbaka den i kastrullen och tillsätt en matsked olja. Lägg upp pastan och tippa upp köttfärsen vid sidan. Avsluta med färskriven ost.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!