Pasta med kalvfärssås

Det är skillnad på köttfärs och köttfärs. En god kalvfärs får vilken sås som helst att smaka fest.

Kalvfärs ger fantastisk smak om det så bara handlar om köttfärssås till vardagspastan.

Kalvfärs ger fantastisk smak om det så bara handlar om köttfärssås till vardagspastan.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-10-25 06:44
Kalvfärs ger fantastisk smak om det så bara handlar om köttfärssås till vardagspastan.
Kalvfärs ger fantastisk smak om det så bara handlar om köttfärssås till vardagspastan.

För 4 personer, 25 minuter

500 g kalvfärs

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

3 msk konc. tomatpuré

4 dl vatten

1 msk konc. kalvfond

1 tsk torkad timjan

1 tsk torkad basilika

salt och svartpeppar

smör och rapsolja

Att äta till:

500 g pasta

färskriven parmesanost

broccolibuketter

2–3 tomater

Gör så här:

1. Skala och hacka den gula löken. Skala och riv vitlöksklyftan. Hetta upp en stekgryta och tillsätt en liten klick smör och lika mycket rapsolja. Bryn köttfärs och gul lök under omrörning till dess köttfärsen är grynig och "grå". Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten.

2. Klicka i tomatpuré i köttfärsgrytan, rör om och späd med vatten. Tips! Tar man kokande vatten ur pastakastrullen håller man köttfärsen kokande och matlagningen går fortare. Krydda med fond, timjan och basilika. Sänk värmen och låt sjuda sakta i 10 minuter med lock på glänt. Rör i grytan då och då.

3. Smaka av köttfärssåsen med salt och svartpeppar. Servera med väl avrunnen pasta, lättkokta broccolibuketter, tomatskivor och färskriven parmesanost.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!