Pasta med blandade grönsaker

När sommarhettan ligger på tar vi genvägen med förkokta bönor och linser samt satsar på en flaska tomatsås från butikens pastahylla.

Alla borde äta mer vegetariskt. I synnerhet nu under sommaren när grönsakerna är som bäst.

Alla borde äta mer vegetariskt. I synnerhet nu under sommaren när grönsakerna är som bäst.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-08-13 11:27
Alla borde äta mer vegetariskt. I synnerhet nu under sommaren när grönsakerna är som bäst.
Alla borde äta mer vegetariskt. I synnerhet nu under sommaren när grönsakerna är som bäst.

För 4 personer, 25 minuter

1 burk cannellinibönor, 400 g

1 burk gröna linser, 400 g

3 morötter

1 bit kålrot

1 gul lök

1–2 vitlöksklyftor

500 g tomatsås

olivolja

salt och svartpeppar

Att äta till:

pasta

riven ost

romansallad

färsk basilika

Gör så här:

1. Tippa upp bönor och linser i sil och spola dem i kallt vatten. Skala och skär morötter och kålrot i centimeterstora bitar. Koka bitarna i 8 minuter i saltat vatten. Sila bort vattnet när rotsakerna är lagom mjuka.

2. Skala, hacka och fräs den gula löken med olivolja i en rymlig kastrull. Tillsätt bönor, linser, rotfrukter och pressad vitlök. Låt allt fräsa samman i ett par minuter. Tillsätt tomatsås och sjud såsen i 10 minuter.

3. Koka pastan. Smaka av grönsaksröran med salt och svartpeppar. Servera med riven ost, romansallad och garnera gärna med färsk basilika i djupa tallrikar. Toppa med lite nymald svartpeppar som väcker smaklökarna till liv.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!