För 4 personer, 20 minuter
Till grundsåsen
1 msk smör
1 1/2 msk vetemjöl
1 vitlöksklyfta
1 dl vatten
1 dl torrt vitt vin, alternativt vatten
1 dl grädde
250 g ricottaost
salt och peppar
Sås:
200 g bladspenat
100 g färska champinjoner
1 msk smör
1 tsk konc. kycklingfond
Att äta till
100 g lufttorkad skinka
500 g färsk pasta
salt och peppar
tomater
basilika
blandade salladsblad
Gör så här:
1. Fräs smör och vetemjöl i kastrull. Späd med vatten, blandat med torrt vitt vin. Koka upp, tillsätt pressad eller riven vitlök, ricottaost och grädde. Sjud 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
2. Skiva och bryn champinjonerna i smör. Salta och peppra lätt. Tina bladspenaten och blanda med champinjoner till en sås. Smaka av med kycklingfond.
3. Koka pastan och låt rinna av ordenligt i durkslag. Fördela pastan i djupa tallrikar och häll över såsen. Avsluta med några skivor lufttorkad skinka och basilika.