Pasta med bladspenat, svamp och ricotta

Tar man det där med pasta på största allvar ska man hämta inspiration från de italienska köken. Här en rustik rätt för den kyliga årstiden.

Vinterpasta på italienskt vis med bland annat bladspenat, svamp och ricottaost.

Vinterpasta på italienskt vis med bland annat bladspenat, svamp och ricottaost.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-03-21 16:31
Vinterpasta på italienskt vis med bland annat bladspenat, svamp och ricottaost.
Vinterpasta på italienskt vis med bland annat bladspenat, svamp och ricottaost.

För 4 personer, 20 minuter

Till grundsåsen

1 msk smör

1 1/2 msk vetemjöl

1 vitlöksklyfta

1 dl vatten

1 dl torrt vitt vin, alternativt vatten

1 dl grädde

250 g ricottaost

salt och peppar

Sås:

200 g bladspenat

100 g färska champinjoner

1 msk smör

1 tsk konc. kycklingfond

Att äta till

100 g lufttorkad skinka

500 g färsk pasta

salt och peppar

tomater

basilika

blandade salladsblad

Gör så här:

1. Fräs smör och vetemjöl i kastrull. Späd med vatten, blandat med torrt vitt vin. Koka upp, tillsätt pressad eller riven vitlök, ricottaost och grädde. Sjud 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

2. Skiva och bryn champinjonerna i smör. Salta och peppra lätt. Tina bladspenaten och blanda med champinjoner till en sås. Smaka av med kycklingfond.

3. Koka pastan och låt rinna av ordenligt i durkslag. Fördela pastan i djupa tallrikar och häll över såsen. Avsluta med några skivor lufttorkad skinka och basilika.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!