Pasta Carbonara

Pasta Carbonara, eller kolarhustruns pasta om man så vill, är en klassiker som smakar bäst när man är riktigt hungrig. För här sätter fläsk, grädde och ost tonen.

Pasta på italienskt vis innebär att man blandar ihop allt redan i köket och vägrar att ställa fram ketchup.

Pasta på italienskt vis innebär att man blandar ihop allt redan i köket och vägrar att ställa fram ketchup.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-05-24 07:05
Pasta på italienskt vis innebär att man blandar ihop allt redan i köket och vägrar att ställa fram ketchup.
Pasta på italienskt vis innebär att man blandar ihop allt redan i köket och vägrar att ställa fram ketchup.

För 4 personer, 25 minuter

400 g rimmat fläsk

500 g färsk pasta

1 msk salt till pastakoket

1/2 purjolök

1 vitlöksklyfta

2 dl grädde

1 dl vatten

2 ägg

1 dl färskriven parmesanost

olivolja

svartpeppar

Att äta till:

200 g ärtor

5 dl vatten

1 tsk socker

1 krm salt

ruccolasallad

Gör så här:

1. Skär fläsket i knappt centimeterstora bitar. Skölj och strimla purjolöken fint. Riv parmesanosten.

2. Koka pastan i riktligt med lättsaltat vatten. Låt rinna av i durkslag. Sätt tillbaka kastrullen på spisen och slå i en matsked olivolja. Fräs fläsk och purjolök någon minut under omrörning. Slå tillbaka den avrunna pastan och tillsätt grädde och vatten. Knäck i två ägg, pressa i vitlök samt rör i den rivna parmesanosten. Krydda med svartpeppar.

3. Koka ärtor i saltat och sockrat vatten. De ska bara koka upp i vätskan för att ha kvar sin färg och spänst. Fördela pastan i djupa tallrikar. Garnera med ruccolasallad och ärtor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!