Pankopanerad rödspätta med ris och currymajonnäs

Panko heter en asiatisk brödpanering som ger extra frasig yta på exempelvis fisk. Här är det rödspättsfiléer från säkra bestånd som paneras och friteras.

Panko är en asiatisk panering som ger extra frasig yta.

Panko är en asiatisk panering som ger extra frasig yta.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-09-08 08:24
undefined
Panko är en asiatisk panering som ger extra frasig yta.

För 4 personer, 25 minuter

600 g rödspättsfilé från säkra bestånd

salt och peppar

4 msk vetemjöl

2 ägg

2 dl pankoströ

1 liter olja till fritering

Till majonnäsen:

2 äggulor

1/2 tsk fransk senap

2 dl rapsolja

1 tsk vitvinsvinäger

1 tsk curry

1 krm salt

Att äta till:

ris

broccolibuketter

citron

Gör så här:

1. Vispa äggulorna till majonnäsen riktigt hårda. Tillsätt oljan i små omgångar under fortsatt vispning. Avsluta med senap, vinäger, curry och salt.

2. Salta, peppra och vänd fiskfiléerna i tur och ordning i vetemjöl, uppvispade ägg och panko. Fritera dem i omgångar, knappt 2 minuter i 165 gradig olja. Låt rinna av på hushållspapper.

3. Servera fisken med currymajonnäs, ris, lättkokta broccolibuketter och citron.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!