För 4 personer, 25 minuter
600 g rödspättsfilé från säkra bestånd
salt och peppar
4 msk vetemjöl
2 ägg
2 dl pankoströ
1 liter olja till fritering
Till majonnäsen:
2 äggulor
1/2 tsk fransk senap
2 dl rapsolja
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk curry
1 krm salt
Att äta till:
ris
broccolibuketter
citron
Gör så här:
1. Vispa äggulorna till majonnäsen riktigt hårda. Tillsätt oljan i små omgångar under fortsatt vispning. Avsluta med senap, vinäger, curry och salt.
2. Salta, peppra och vänd fiskfiléerna i tur och ordning i vetemjöl, uppvispade ägg och panko. Fritera dem i omgångar, knappt 2 minuter i 165 gradig olja. Låt rinna av på hushållspapper.
3. Servera fisken med currymajonnäs, ris, lättkokta broccolibuketter och citron.