För 4 personer, 35 minuter
500 g torskfilé
salt och peppar
3 msk vetemjöl
1 ägg
1 1/2–2 dl pankoströbröd
Till remouladsåsen:
2 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 tsk vitvinsvinäger
3 msk pickels
1 msk inlagd kapris
1 tsk curry
Att äta till:
kokt potatis
blandade blad
tomat
dill
citron
Gör så här:
1. Låt pickels och kapris rinna av i en sil. Hacka några sekunder i matberedare, så att det inte blir mos. Blanda hacket i en skål med crème fraiche, majonnäs, vinäger och curry till fast remouladsås.
2. Värm oljan i fritös, eller en tjockbottnad kastrull, till 165 grader. Skär de skinn- och benfria fiskfiléerna i långsmala strimlor. Salta och peppra. Doppa i vetemjöl, uppvispat ägg och till sist i pankoströ. Lägg försiktigt ned fiskarna i den heta oljan och fritera dem i omgångar tills paneringen fått fin färg, normalt cirka 2 minuter.
3. Servera med dansk remoulad, kokt potatis, sallad, citron och dill.