Pankofriterad torsk med remouladsås

1 liter olja till fritering

Med japanskt ströbröd blir fisken så mycket frasigare.

Med japanskt ströbröd blir fisken så mycket frasigare.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-12-11 06:16
Med japanskt ströbröd blir fisken så mycket frasigare.
Med japanskt ströbröd blir fisken så mycket frasigare.

För 4 personer, 35 minuter

500 g torskfilé

salt och peppar

3 msk vetemjöl

1 ägg

1 1/2–2 dl pankoströbröd

Till remouladsåsen:

2 dl crème fraiche

1 dl majonnäs

1 tsk vitvinsvinäger

3 msk pickels

1 msk inlagd kapris

1 tsk curry

Att äta till:

kokt potatis

blandade blad

tomat

dill

citron

Gör så här:

1. Låt pickels och kapris rinna av i en sil. Hacka några sekunder i matberedare, så att det inte blir mos. Blanda hacket i en skål med crème fraiche, majonnäs, vinäger och curry till fast remouladsås.

2. Värm oljan i fritös, eller en tjockbottnad kastrull, till 165 grader. Skär de skinn- och benfria fiskfiléerna i långsmala strimlor. Salta och peppra. Doppa i vetemjöl, uppvispat ägg och till sist i pankoströ. Lägg försiktigt ned fiskarna i den heta oljan och fritera dem i omgångar tills paneringen fått fin färg, normalt cirka 2 minuter.

3. Servera med dansk remoulad, kokt potatis, sallad, citron och dill.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!