Paj på fullkorn

Livsstil & fritid2017-10-30 06:49

Gör så här:

1. Kör samman mjöl, smör och salt i matberedaren. Tillsätt kallt vatten när degen börjar gryna sig och kör till en slät deg. Låt vila svalt i en halvtimme.

2. Strimla purjolöken. Skär baconskivorna i mindre bitar. Fräs dem i stekpanna med en matsked olivolja. Kavla ut degen och lägg den i en lätt smörad grund pajform, med cirka 2426 centimeters diameter. Lägg i lök och bacon.

3. Vispa ägg, riven ost och mjölk. Plocka några fina toppskott från basilikan att använda till garnityr. Hacka resten av kryddan och blanda i äggsmeten. Slå fyllningen i formen och toppa med skivade tomater. Grädda mitt i ugnen på 225 grader i cirka 35 minuter. Servera den som ensamrätt med sallad eller som tillbehör till stekt lamm eller kyckling.

För 4 personer, 1 timme och 20 minuter Till pajdegen: 3 dl fullkornsvetemjöl 125 g smör 1/2 tsk salt 2 msk kallt vatten Till fyllningen: 1 paket bacon 1 purjolök 1 msk olivolja 3 dl riven ost 3 ägg 2 dl mjölk 1 kruka basilika 4-5 tomater salt och peppar 16731138Foto: TT Redigering 1.Foto: TT Redigering 1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!