För 4 personer, 35 minuter
600 g oxfilé
1 krm curry
salt och peppar
smör och rapsolja
Till örtagårdssmöret:
75 g smör
1 msk finhackad persilja
1 msk finhackad timjan
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk vitvinsvinäger
Till potatisen:
800 g fasta potatisar, inte allt för stora
1 tsk paprikapulver
Att äta till:
haricots verts
tomater
blandade blad
Gör så här:
1. Tvätta och dela potatisarna på längden. Lägg på ugnssäkert fat, pensla på olja och krydda med salt, peppar och paprikapulver. Rosta mitt i ugnen på 175 grader i cirka 20 minuter.
2. Blanda rumsvarmt smör med finhackad persilja och timjan, pressad eller riven vitlök och vinäger. Fördela i portionsskålar.
3. Putsa och dela oxfilén i åtta lika stora skivor. Krydda med salt, peppar och ytterst lite curry. Stek en minut per sida i lika delar smör och rapsolja. Servera med blandade blad, tomatklyftor, lättkokta haricots verts och potatis.