För 4 personer, 20 minuter
4 dl kokfasta makaroner
1 1/2 msk smör
1 1/2 msk vetemjöl
3 dl vatten
1 dl grädde
1 1/2 dl riven ost
1/2 tärning grönsaksbuljong
salt och svartpeppar
Att äta till:
500 g prinskorv
smör och rapsolja
1 aubergine
Gör så här:
1. Koka makaronerna i saltat vatten, enligt paketets anvisningar.
2. Fräs samman smör och vetemjöl i en kastrull. Späd med vatten och grädde till en slät sås (det blir stuvning innan det är klart). Smaksätt med en halv tärning grönsaksbuljong. Sjud 5 minuter. Se till att pastan får rinna av ordentligt i durkslag. Blanda ned makaroner och riven ost i såsen och låt allt dra på svag värme i några minuter. Salta och peppra.
3. Skär auberginen i centimetertjocka skivor och stek i olja. Salta lätt. Stek prinskorven i lika delar smör och olja. Servera med makaronstuvningen.