Ostpanerad fisk

Ge de gamla ostkanterna en sista resa som riven panering till fisk. Piccata säger man i Italien. Vanligtvis i kombination med kött, men här väljer vi fisk och får en fullträff i pannan.

Livsstil & fritid2015-07-03 04:00

1. Koka upp tomatpuré och vatten i en kastrull. Smula i en halv tärning grönsaksbuljong. Tillsätt hackad persilja och socker. Red av med majsstärkelse löst i vatten. Sjud såsen 5 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar.

2. Se till att fisken är helt skinn- och benfri. Dela den i bitar, beräkna 2 bitar per person. Salta, peppra och vänd fisken i vetemjöl.

3. Värm en stekpanna till medelvärme. Vispa samman en smet av ägg, vatten och riven ost som den mjölvända fisken doppas i för att sedan direkt läggas i pannan och stekas i lika delar smör och rapsolja. Servera med ris, blandade blad eller ärtor och citron.

För 4 personer 30 minuter 600 g hällefilé salt och peppar smör och rapsolja Till paneringen: 4 msk vetemjöl 3 ägg 2 msk vatten 1 1/2 dl fint riven ost Till såsen: 4 msk tomatpuré 3 1/2 dl vatten 1/2 tärning grönsaksbuljong 1 msk finhackad persilja 1 tsk strösocker 1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten salt och peppar Att äta till: ris eller kokt potatis blandade blad citron ärtor 16731138

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!