För 4 personer, 35 minuter
4 kycklingfiléer
1 paket bacon
50 g brieost
salt och peppar
1 msk konc. kycklingfond
rapsolja
Till skyn:
2 dl vatten
1 dl rödvin
1 msk konc. kalvfond
1 tsk kinesisk soja
1 1/2 tsk majsstärkelse + 2 msk vatten
Att äta till:
gröna bönor
1 morot
1 gul paprika
stekt potatis
Gör så här:
1. Koka kycklingfiléerna 10 minuter i kycklingbuljong. Ta upp och låt svalna. Snitta dem som ett korvbröd och fyll med en knapp matsked brieost per portion. Tryck ihop och linda varje filé med ett par skivor bacon. Ringla över olja samt salta och peppra. Stek dem 5–6 minuter i ugnen på 200 grader.
2. Koka upp vin, vatten och kalvfond. Red med majsstärkelse löst i vatten och sjud 5 minuter. Smaka av med soja, salt och peppar. Skär morot och paprika i strimlor. Ge dem ett uppkok tillsammans med gröna bönor.
3. Lägg upp avrunna grönsaker med kycklingen ovanpå. Avsluta med sky. Stekt potatis är gott till.