Ostfylld kyckling

Kycklingfilé kan lätt bli torr. Linda ett par skivor bacon runt behåller de saftigheten. Fyller man dessutom kycklingen med en bit brieost och kokar en enkel rödvinssky till, är succén given.

Baconlindad kycklingfilé med brieostfyllning är ett smakrikt sätt att steka kyckling.

Baconlindad kycklingfilé med brieostfyllning är ett smakrikt sätt att steka kyckling.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-10-19 06:53
Baconlindad kycklingfilé med brieostfyllning är ett smakrikt sätt att steka kyckling.
Baconlindad kycklingfilé med brieostfyllning är ett smakrikt sätt att steka kyckling.

För 4 personer, 35 minuter

4 kycklingfiléer

1 paket bacon

50 g brieost

salt och peppar

1 msk konc. kycklingfond

rapsolja

Till skyn:

2 dl vatten

1 dl rödvin

1 msk konc. kalvfond

1 tsk kinesisk soja

1 1/2 tsk majsstärkelse + 2 msk vatten

Att äta till:

gröna bönor

1 morot

1 gul paprika

stekt potatis

Gör så här:

1. Koka kycklingfiléerna 10 minuter i kycklingbuljong. Ta upp och låt svalna. Snitta dem som ett korvbröd och fyll med en knapp matsked brieost per portion. Tryck ihop och linda varje filé med ett par skivor bacon. Ringla över olja samt salta och peppra. Stek dem 5–6 minuter i ugnen på 200 grader.

2. Koka upp vin, vatten och kalvfond. Red med majsstärkelse löst i vatten och sjud 5 minuter. Smaka av med soja, salt och peppar. Skär morot och paprika i strimlor. Ge dem ett uppkok tillsammans med gröna bönor.

3. Lägg upp avrunna grönsaker med kycklingen ovanpå. Avsluta med sky. Stekt potatis är gott till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!