För 4 personer, 30 minuter
500 g torskfilé
3 msk vetemjöl
2 ägg
2 msk grädde
salt och vitpeppar
smör och rapsolja
100 g späda spenatblad
2 dl grädde
1 tsk grönsaksbuljong i pulverform
2 tomater
125 g mozzarella
Att äta till:
kokt potatis
Gör så här:
1. Hacka och blanda spenatbladen med grädde i en kastrull. Koka upp och tillsätt grönsaksbuljong. Sjud blandningen ett par minuter utan lock så den blir krämig. Smaka av med salt och vitpeppar.
2. Dela fisken i fyra portionsbitar. Salta, peppra och vänd fisken först i enbart vetemjöl, sedan i vispade ägg blandat med grädde. Stek fisken i lika delar smör och rapsolja. Stek fisken en dryg minut per sida. Lyft över fisken till en ugnsfast form.
3. Fördela spenatblandningen över fisken. Dela tomaterna i halvor som läggs med snittytan uppåt vid sidan av fisken. Lägg tunna skivor mozzarella över både fisk och tomater. Gratinera allt i 225 graders ugn 8–10 minuter. Servera med kokt potatis.