Ost- och spenatgratinerad torsk

En helt vanlig fiskbit kan förvandlas till något riktigt gott. Under ett täcke av gräddig spenat och tunnt skivad mozzarella blir den stekta torsken en läcker måltid.

Spenat- och mozzarellagratinerad torsk ger fisken en ny spännande smak.

Spenat- och mozzarellagratinerad torsk ger fisken en ny spännande smak.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-08-21 07:47
Spenat- och mozzarellagratinerad torsk ger fisken en ny spännande smak.
Spenat- och mozzarellagratinerad torsk ger fisken en ny spännande smak.

För 4 personer, 30 minuter

500 g torskfilé

3 msk vetemjöl

2 ägg

2 msk grädde

salt och vitpeppar

smör och rapsolja

100 g späda spenatblad

2 dl grädde

1 tsk grönsaksbuljong i pulverform

2 tomater

125 g mozzarella

Att äta till:

kokt potatis

Gör så här:

1. Hacka och blanda spenatbladen med grädde i en kastrull. Koka upp och tillsätt grönsaksbuljong. Sjud blandningen ett par minuter utan lock så den blir krämig. Smaka av med salt och vitpeppar.

2. Dela fisken i fyra portionsbitar. Salta, peppra och vänd fisken först i enbart vetemjöl, sedan i vispade ägg blandat med grädde. Stek fisken i lika delar smör och rapsolja. Stek fisken en dryg minut per sida. Lyft över fisken till en ugnsfast form.

3. Fördela spenatblandningen över fisken. Dela tomaterna i halvor som läggs med snittytan uppåt vid sidan av fisken. Lägg tunna skivor mozzarella över både fisk och tomater. Gratinera allt i 225 graders ugn 8–10 minuter. Servera med kokt potatis.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!