Örtstuvat till korven

Livsstil & fritid2017-07-18 08:22

Gör så här:

1. Hacka den gula och röda löken ganska grovt. Strimla purjolöken.

2. Fräs dem med smör i en kastrull. Tillsätt grädde och vatten och låt allt koka upp. Häll i kycklingfonden, pressa i vitlök och red lätt med majsstärkelse löst i vatten. Låt sjuda 5 minuter. Smaka av med hackad timjan, salt och vitpeppar.

3. Skär korven i centimetertjocka skivor. Stek i lika delar smör och rapsolja, en dryg minut per sida. Servera med färskpotatis och blandad sallad.

För 4 personer, 20 minuter 600 g falukorv smör och rapsolja till stekning Till stuvningen: 1 färsk gul lök 1 färsk rödlök 1/2 purjolök 1 vitlöksklyfta 4-5 kvistar färsk timjan 1 msk smör 1 1/2 dl grädde 2 dl vatten 1 msk konc. kycklingfond 1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten salt och vitpeppar Att äta till: kokt färskpotatis blandad sallad 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!