Örtkryddade pannkakor med keso

Torsdagstraditionen med ärtsoppa och pannkakor är en kvarleva från tiden då Sverige var katolskt. Fredagarna var fastedag och för att gårdens folk skulle klara dagen laddade man med det kraftigaste som kunde uppbringas.

Krydda pannkakorna med färska örter och de blir så mycket godare.

Krydda pannkakorna med färska örter och de blir så mycket godare.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-08-23 07:33
Krydda pannkakorna med färska örter och de blir så mycket godare.
Krydda pannkakorna med färska örter och de blir så mycket godare.

För 4 personer, 25 minuter

Till pannkakorna:

3 ägg

1/2 tsk salt

drygt 3 dl vetemjöl

6 dl mjölk (3-procentig)

2 msk smält smör

1 msk fint hackad färsk basilika

1 msk fint hackad färsk timjan

smör till stekning

Att äta till:

neutral keso

salladsgrönsaker

Gör så här:

1. Vispa ägg och hälften av mjölken. Tillsätt allt vetemjöl och vispa tills dess att smeten är helt klumpfri. Därefter tillsätts resterande mjölk, salt, smält smör och finhackade örter.

2. Grädda tunna pannkakor. Första omgången brukar kräva extra smör i pannan, men sedan klarar smeten sig med det smälta smör som tillsattes under punkt 1.

3. Vik ihop pannkakorna så att de får lite volym och servera med kall, neutral keso, blandade blad och örter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!