Örtiga köttbullar

Var tid har sin köttbulle. I midsommartider får de gärna vara ljusa med inslag av hackad persilja.

Livsstil & fritid2015-06-17 04:00

Gör så här:

1. Blanda ströbröd med vitt vin, äggvitor och kalvfond. Tillsätt köttfärs och hackad persilja. Salta och peppra lätt och arbeta smeten slät och smidig.

2. Rulla små köttbullar med lätt fuktade händer. Stek i lika delar smör och rapsolja i inte alltför het panna. Bullarna ska helst förbli ganska ljusa.

3. Lägg upp i skål och garneras med ett par matskedar hackad persilja som droppas över.

4. Servera på midsommarbordet eller redan nu med kokt färskpotatis och blandade salladsgrönsaker med några droppar olja och vinäger.

För 4 personer 25 minuter 500 g blandfärs, gärna 50/50 0,75 dl ljust ströbröd (veteströbröd) 2 äggvitor 1/2 dl torrt vitt vin 1 msk konc kalvfond 1 dl hackad persilja salt och vitpeppar smör och rapsolja till stekning Till servering: 2 msk hackad persilja kokt potatis sommarsallad med blad, gurka, tomater, olja och vinäger. 16731138

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!