Omelett på italienska

Livsstil & fritid2017-08-21 08:44

Gör så här:

1. Vispa äggen lätt, men inte så mycket att de blir en slät smet. Salta och peppra, men var försiktig med saltet.

2. Mjukstek de hårdare grönsakerna i smör och rapsolja i stekpannan. Slå på hälften av äggsmeten och lägg i mjuka grönsaker samt basilikablad. Slå på resterande äggsmet och låt frittatan sätta sig utan omrörning.

3. Strö över parmesanost och sätt in pannan i ugnen på 175 grader i cirka 4-5 minuter eller tills ytan fått lite färg utan att bli bränd. Garnera med parmaskinka. Dela upp frittatan i bitar och servera med sallad och färska örter.

4 personer 6-8 ägg 1 krm salt vitpeppar smör och rapsolja några tunna flagor parmesanost Till fyllningen: grön sparris, färsk spenat, tomater, vårlök 6-8 blad färsk basilika 4-8 skivor parmaskinka Äta till: sallad färska örter 19691476

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!