Omelett i ugn

En stor stekpanna som kan sättas in i ugnen möjliggör italiensk frittata, omeletternas omelett.

Livsstil & fritid2015-08-27 04:00

Gör så här:

1. Frittata görs i två steg, först på spisen och sedan i ugnen. Förbered ugnen genom att värma den till 175 grader. Knäck äggen i en skål och rör sönder dem lätt med grädde, mjölk och färskriven parmesanost. Krydda smeten med grönsaksbuljong i pulverform.

2. Hetta upp en stekpanna som tål ugnsvärme och slå i smeten. Rör lätt med baksidan på en gaffel tills omeletten börjar stelna. Lyft in i ugnen och låt den grädda färdigt i 8–10 minuter.

3. Ta ut pannan och toppa den med avrunna blåmusslor, halverade körsbärstomater, tunt skivad rödlök, basilikablad och citron skuren i tunna klyftor. Frittata kan antingen serveras direkt ur pannan eller skuren i "tårtbitar" båda serverade med blandad sallad.

För 4 personer 15 minuter 8 ägg 1 dl grädde 1 dl mjölk 2 dl färskriven parmesanost 1 tsk grönsaksbuljong i pulverform 1 msk rapsolja Till garnering: Ca 300 g blåmusslor i vatten, 2 burkar 10 körsbärstomater 1 rödlök 4 toppskott basilika 1 citron Att äta till: blandad sallad 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!