Nudlar som festmat

Livsstil & fritid2018-01-29 05:33

Gör så här:

1. Skär champinjoner och auberginer i bitar. Strimla purjolöken. Blanda allt i en skål, riv över vitlöken och blanda i farinsocker, soja, vinäger och drygt hälften av oljan. Låt blandningen stå och dra i 10 minuter.

2. Koka upp lättsaltat vatten och lägg i nudlarna. Dra kastrullen från värmen och låt dra i 2 minuter. Låt rinna av i durkslag.

3. Hetta upp en stor stekpanna. Stek nudlarna i resterande olja en minut. Vänd ned grönsakerna och woka ett par minuter under omrörning. Avsluta med vatten och fond. Koka samman någon minut och smaka av med salt och peppar. Fördela i portionsskålar och toppa med thaibasilika.

För 4 personer, 25 minuter 250 g torkade äggnudlar 200 g färska champinjoner 2 normalstora auberginer 2 dl strimlad purjolök 2 vitlöksklyftor 1 tsk brunt farinsocker 1 msk soja 1 tsk vitvinsvinäger 3 msk rapsolja 3 dl vatten 1 msk konc. grönsaksfond salt och peppar thaibasilika 16731135Foto: TT Redigering 1.Foto: TT Redigering 1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!